Moderne tider i Ebeltoft Havn

Nyt betalingssystem til gavn for både sejlere, klima og den daglige driftsøkonomi

Sejlere i Ebeltoft Havn kan se frem til en enklere hverdag, hvor det bliver såre simpelt at betale for elektricitet, vand og adgang til faciliteter på land såsom baderum og vaskeri.

Syddjurs Kommune – der står for den daglige drift af Ebeltoft Havn – har besluttet at modernisere havnens betalingssystem til gavn for både fastliggere og gæstesejlere. Kommunen har valgt det danske betalingssystem TALLYWEB, som er udviklet af Struer-virksomheden Tallykey.

I praksis betyder det nye digitale betalingssystem, at gæstesejlere selv vælger, om de vil afregne ved en udendørs betalingsautomat på havnen eller betale online via deres mobiltelefon eller tablet. Fastliggerne i havnen får hver især en personlig konto, hvor de med få klik på mobiltelefon eller tablet kan administrere og følge deres forbrug af elektricitet og strøm.

For alle sejlere i Ebeltoft Havn – det være sig fastliggere såvel som gæstesejlere – betyder det nye betalingssystem, at de bliver befriet for kø og kontortider. Selv hvis de lægger til kaj midt om natten, vil de umiddelbart efter at have gjort båden fast have adgang til elektricitet, vand og havnens faciliteter i land.

Også for Syddjurs Kommune og havnefogeden i Ebeltoft Havn indebærer det nye betalingssystem en række åbenlyse fordele. Systemet sikrer helt automatisk, at alle betaler for eget forbrug. Dertil kommer et langt bedre overblik over samlede forbrug og den daglige økonomi. Sidst, men ikke mindst, bliver administrationen barberet ned til et absolut minimum.

I tider med stort fokus på vores CO2-udledning og fodaftryk i forhold til klodens klima, rummer det nye betalingssystem også et stort potentiale: Erfaringer med TALLYWEB fra andre lystbådehavne i Danmark viser, at det samlede forbrug af elektricitet og vand falder betydeligt, når fastliggere og gæstesejlere afregner eget forbrug direkte til havnen. I nogle havne er det samlede forbrug af elektricitet faldet med hele 40 procent, når havnene er gået over til individuel afregning af betalingsstrøm.

I tilfældet Ebeltoft Havn viser Syddjurs Kommune også vejen frem med et stærkt fokus på at minimere miljøbelastningen og reducere sit forbrug af knappe ressourcer: Kommunen har nemlig valgt at genbruge de eksisterende standere, som forsyner sejlernes fartøjer med elektricitet og vand. En af fordelene ved betalingssystemet TALLYWEB er, at det kan bygges ind i andre fabrikater af standere end Struer-fabrikkens egne. På Ebeltoft Havn er der i dag 17 standere fra to forskellige fabrikker – henholdsvis Tallykey og BEAS.

Alle 17 standere bliver som led i moderniseringen af havnen på skift sendt til Tallykey i Struer, hvor standerne bliver bygget om og får installeret ny software, så havnens nye digitale betalingssystem kan køre videre i de gamle aluminiumstandere. Dermed undgår Syddjurs Kommune og Ebeltoft Havn at skrotte de eksisterende 17 standere, som uden problemer kan køre videre i mange år frem.

Det nye betalingssystem i Ebeltoft giver også havnen og Syddjurs Kommune stærkere kort på hånden i en tid med voldsomme udsving i priserne på elektricitet. Med et digitalt betalingssystem kan havnen og kommunen problemfrit og med kort varsel justere prisen på en kilowatt, så driftsøkonomien i havnen hænger sammen.

 

Det skal der ske i Ebeltoft Havn

 • Ombygning af 17 forsyningsstandere
 • Installation af det digitale betalingssystem TALLYWEB
 • Derefter har sejlere mulighed for online selvbetjening via mobil eller tablet
 • Ny udendørs betalingsautomat
 • Adgangskontrol til badefaciliteter, vaskeri m.m.
 • Nyt radiostyret system som er mere driftssikkert end Wifi

 

Global succes fra Struer

 • Tallykey har 30 års erfaring i at designe og bygge aluminium-standere
 • Standere og software er i drift på flere end 1.000 lokaliteter kloden rundt – fra Norge i nord til New Zealand i syd
 • Kabinetterne er bygget i anodiseret aluminium og samlet med syrefaste bolte
 • Alt interiør er beskyttet bag slagfast plastik og testet til at modstå temperaturer fra minus 20 til 60 graders celsius
 • Betalingssystemet TALLYWEB kører i flere end 70.000 enheder verden over

 

Vælg mellem to produktkategorier

FORSYNINGSSTANDERE

BETALING/ADGANG

 • KNOW HOW

  Hardware

  aluminium-standere med el- og vandforsyning
  til havne, campingpladser etc.

 • KNOW HOW

  Software

  Digitale systemer til styring, betaling og administration.

 • KNOW HOW

  Adgangskontrol

  Anlæg der giver adgang til bygninger og faciliteter.

 • KNOW HOW

  Ladestandere

  Ladestandere til elbiler.

 • KNOW HOW

  Support

  Klar til at hjælpe, når I har behov for det.