Horsens Marina opgraderer til TALLYWEB

En af landets største lystbådehavne med hele 635 bådpladser er i disse år i fuld sving med en større modernisering. Bådebroer bliver sat i stand og defekte fortøjningspæle bliver udskiftet. Sidst, men ikke mindst, bliver betalingssystemet digitaliseret.

1) Når vi modtager de gamle T6-standere fra Horsens Marina, renser vi først aluminium-kabinetterne

Horsens Marina har valgt at genbruge de oprindelige T6-aluminiumstandere, som i tre etaper bliver afmonteret og sendt til Tallykey i Struer. På fabrikken bliver kabinetterne renset og den gamle software afmonteret. Derefter bliver ny software installeret og opgraderet til det online betalingssystem TALLYWEB. Til slut bliver hver enkelt forsyningsstander testet og godkendt, inden de fragtes retur til Horsens Marina, hvor de bliver monteret og sat i drift.

”Det giver rigtig god mening at genbruge de gamle aluminium-kabinetter, for de fejler ingenting og kan holde mange år endnu. Det er en billigere løsning for os og så er det sund fornuft i forhold til at minimere forbruget af værdifulde ressourcer,” fortæller havnefogedassistent Jesper Bøggild Svennum.
Sammen med havnefoged Søren Lykke Sørensen har han i dag ansvaret for det store ombygningsprojekt i Horsens Marina – en modernisering som blev søsat tilbage i 2022 af deres forgænger på posten.

2) Derefter afmonterer vi alle gamle installationer

Skepsis i begyndelsen
”I 2022 blev de første 32 forsyningsstandere opgraderet. Denne vinter er yderligere 40 ombygget til TALLYWEB. Sidste etape bliver de resterende T6-standere. Og så indkøber vi en enkelt fabriksny stander, som bliver opstillet i inderhavnen”.

3) Næste trin er at montere nye installationer

I øjeblikket er det ikke endeligt besluttet, om 25 standere på Horsens Marinas vinterområde også skal ombygges i denne omgang – idet vinterområdet skal flyttes til anden lokalitet om et par år. Men i alt 112 standere bliver med sikkerhed ombygget i de tre igangværende etaper.

Som det ofte er tilfældet, når analoge tider bliver digitale, var der i begyndelsen skepsis at spore hos nogle af sejlerne. De var nemlig rigtigt godt tilfredse med det gamle system baseret på et betalingskort.

4) Herunder at opgradere T6-standeren til det digitale betalingssystem TALLYWEB

”Udfordringen var dog, at i det gamle betalingssystem kunne et strømstik være låst, når en sejler havde købt mere strøm, end der var brugt og derefter drog afsted på sejlads. Når en gæstesejler lagde til på den ledige plads, var strømstikket aktivt, men til den sejler, som var taget på langfart. Gæstesejleren måtte forbi havnekontoret for at få os til at frigive stikket. Med TALLYWEB er daglig drift ekstremt smidigt: Strømstikket er frit i samme sekund, strømkablet tages ud”.

5) Til sidst tester og godkender vi hver enkelt stander

Jesper Bøggild Svennum forklarer, at overgangen til TALLYWEB også blev mødt med skepsis fra især ældre sejlere, som var fortrolige med plastikkort, men usikre på processen at oprette sig som bruger via mobiltelefonen.

”Men deres forbehold – ved vi nu – forsvinder, lige så snart de er oprettet og hjulpet i gang. Så er alle parader nede og vi får kun positive tilbagemeldinger”.

6) Dermed er T6- standeren opgraderet til markedets førende digitale betalingssystem og klar til at blive fragtet retur til Horsens Marina

Mindre administration – mere overblik
Netop brugervenligheden og den digitale selvbetjening i et snuptag for marinaens fastliggere og gæstesejlere har været den primære motivation for Horsens Marina, der investerer 1,2-1,5 mio. kroner i ombygning og opgradering af forsyningsstandere. Nu slipper sejlerne for kø og kontortider – i stedet kan hver enkelt ordne sine ærinder på dækket eller hjemme i sofaen for den sags skyld.

7) Hvor de nye standere i tre etaper bliver monteret

Men der også fordele med for havnekontoret:

”Der er klart mindre administration og et langt større overblik over strømforbrug. Vi har også valgt at koble betaling for bad, vaskemaskine og tørretumler til TALLYWEB. Derimod ligger betaling for selve bådpladsen i KMD-regi, fordi Horsens Marina er en kommunal lystbådehavn,” slutter Jesper Bøggild Svennum.

8) Til gavn og glæde for sejlere, campere og havnekontor

Vælg mellem to produktkategorier

FORSYNINGSSTANDERE

BETALING/ADGANG

 • KNOW HOW

  Hardware

  aluminium-standere med el- og vandforsyning
  til havne, campingpladser etc.

 • KNOW HOW

  Software

  Digitale systemer til styring, betaling og administration.

 • KNOW HOW

  Adgangskontrol

  Anlæg der giver adgang til bygninger og faciliteter.

 • KNOW HOW

  Ladestandere

  Ladestandere til elbiler.

 • KNOW HOW

  Support

  Klar til at hjælpe, når I har behov for det.